Recept na podzimní salát v redukované verzi z mé nejnověji koupené kuchařky Máma mele vločky.
Víc věřím receptům z blogů, za kterými stojí někdo konkrétní a méně časopisům, které vám vnutí zadarmo mezi pozdravem a zaplacením nákupu. Když jsem naposledy objevila nový blog a vyzkoušela recept na rybízový koláč, zdálo se mi, že je tam toho rybízu poněkud příliš, ale řídila jsem se instrukcemi. Skončilo to pro všechny zúčastněné špatně - rozblemcanou hmotou a špinavou troubou.
Luxusní příloha podle kuchařského mága Yotama Ottolenghiho. K bramborám jsem ještě uvařila rýži s opraženými mandlemi.
Tak tenhle slaný koláč můžete zvládnout rychle i pomalu, záleží na vás. Já jsem třeba příznivce kupovaného listového těsta, ale hummus si klidně udělám vlastní.
Na seznamu mých oblíbených jídel se podezřele často objevují věci, které obsahují víno. Například nesmrtelné rizoto nebo toto úžasné fazolové chilli s čokoládou (a červeným vínem). Díky známé autorce veganských kuchařek Ise Chandře Moskovitz se mezi mé alkoholové oblíbence usadila i tato houbová omáčka.
Už jsem tu měla květákové kari, a proto jsem zvažovala, jestli sem mám dávat hodně podobný recept. Chuť mě přesvědčila, chutná mi víc než ta starší varianta, je jemnější a krásně prohřeje. Příprava je jednoduchá, jde jen o to, všechno si správně načasovat.
Pryč jsou doby, kdy jsem se v době svých studií odbývala špagetami s kečupem a eidamem nebo bagetami, protože se mi nechtělo ztrácet čas v kuchyni. I když momentálně je pro mě rychlost stále důležité kritérium pro přípravu jídla, hodlám si jídla gurmánsky užívat. Na pinterestu jsem měla uložený tento recept a připadá mi vhodný do zkouškového ideální, ale i pro unavené pracující.
Jsem ráda, že jsem objevila stoprocentně rostlinnou náhradu za moje oblíbené makarony s čedarem a parmezánem. Zdá se, že se na seznam mých kuchyňských stálic dostala nová položka.
Vyzkoušela jsem několik variant plněné zeleniny a tenhle recept dopadl nejlépe, o ten nemůžu nikoho ochudit. S drobnými úpravami podle blogu Ohmyveggies. Jen mě zaráží počet porcí uvedených v původním receptu. Čtyři? My jsme to dali ve dvou. Ale já nejsem ten otesánek...